Благодетелят на Лукойл Академик Валентин Златев поздрави баскетболистите на клуба след спечелената шампионска титла. Трофеят беше върнат в Правец, след като "студентите" спечелиха с 87:77 срещу Балкан в решителната пета среща от финалния плейоф в НБЛ. След успеха Златев беше попитан дали е възможно да започне да помага на футбола, на което отговори лаконично: "Не искам да се занимавам с футбол, не вярвайте на слуховете."

"Момчетата играха добре, поздравявам ги. Балкан също се представиха много силно. Публиката беше най-големият победител. Виждате, залите се пълнят, какво по-хубаво от това. Гледахме много оспорван финал на баскетболното първенство", коментира Златев.

Президентът на баскетболния шампион на България изгледа победата на своите в компанията на лидера на БСП Михаил Миков, депутатката Корнелия Нинова, както и кмета на Правец Румен Гунински.

"Отборът ни е много млад, има бъдеще. Това е политиката ни - в Лукойл да разчитаме на млади български състезатели. Целта е да ставаме шампиони и да участваме в европейските клубни турнири. Аз много залагам на Тони Дечев. Той е млад български треньор. Виждате, че има сериозен потенциал в нашите млади играчи и ще разчитаме на тях да ни представят в Европа”, добави Златев, който отрече твърденията за обединение между Лукойл Академик и Балкан.