Звездата на словенския национален отбор по баскетбол Бощиян Накбар се оплака от организацията на Евробаскет 2011 в Литва. Той смята, че националите на страната му са ощетени, а България се ползва с привилегии. Причината – момчетата на Росен Барчовски проведоха първите си тренировки в основната зала "Клайпеда Арена", докато Словения ще има възможност да влезе в нея едва днес, часове преди мача между двата състава. Двубоят е от 18:00 часа и ще бъде предаван директно по БНТ 1.

Часове преди двубоя Боки, както го наричат на галено в Словения, използва своя "Туитър", за да изрази негодувание от разписанието за тренировки.

"Преди първия ни мач, България тренира два пъти в основната зала, а Словения – 0. Браво, много добра организация... Ама НЕ!", отбелязва Накбар.

Най-интересното обаче е, че самият Накбар дори няма да играе на първенството, тъй като лекува контузия, припомня "Гонг". Въпреки това той подкрепя по всякакви начини съотборниците си, като дори прави собствен видео-блог, за да обсъжда Евробаскет. Играчът дори бе нает от словенска телевизия за коментатор на срещите на тима.