Бившата звезда от НБА Седрик Себалос се намира в тежко състояние в интензивното отделение, където се бори за живота си след заразяване с COVID-19. Последната публикация на 52-годишния бивш баскетболист до известна степен притесни всичките му роднини, приятели и фенове, тъй като той моли всички да се молят за спасението му.

Победителят в състезанието по забивки в НБА през 1992 г. показа своя снимка от болничното легло и с поставена кислородна маска на лицето.

„Десети ден вече съм в интензивното отделение. COVID-19 официално ми срита задника. Моля всички членове от семейството си и моите приятели да се молят за излекуването ми. Ако в миналото съм направил нещо срещу някога, публично моля за извинение“, написа Себайос, който в НБА играе за Финикс Сънс, Лос Анджелис Лейкърс, Далас Маверикс, Детройт Пистънс и Маями Хийт.

Седрик Себалос е избран от „слънцата“ във втория кръг на драфта на НБА през 1990 г. Две години по-късно печели състезанието по забивки, след като успява да го направи с превързани очи. През 1995 г. е избран за участие в Мача на звездите.