Звездата на ПАОК Димитър Бербатов коментира завръщането си в Германия за мача с Борусия (Дортмунд) от Лига Европа. Българинът стана популярен за Футболна Европа именно с изявите си на немска земя, където тази вечер може да изиграе последния си евродвубой. Бербатов отговори на въпроси на журналистите за рекорда за най-много попадения на българин в евротурнирите, за това как се чувства в ПАОК, за скандала със смяната си от мача с Габала (0:0) и за трансферните спекулации, които замесиха името му с европейския шампион Барселона.
 
- Доскоро бяхте контузен. Готов ли сте напълно за мача с Борусия (Дортмунд)?
- Да, 100%. Трябва ми само малко практика, но срещата ще е страхотна възможност за мен да върна формата си, а и треньорът да провери в какво състояние съм.
 
- Делите рекорд с Христо Стоичков... Сигурно ще искате да го подобрите тази вечер?
- Винаги е добре да имаш цели пред себе си. Стоичков е един от най-добрите български играчи, но рекордът не е на първо място за мен. Все пак това може да е последният ми мач в евротурнирите и се надявам да вкарал гол.
 
- Имате много млади съотборници. Какво ще ги посъветвате преди мача с Борусия?
- За мен футболът е забавление. Игра, на която се наслаждавам. Съветвам ги и те да правят същото, както и да мислят на терена. Да слушат треньора и да дават всичко от себе си. Борусия играе хубав футбол и очаквам да стане красив мач.
 
- За последния мач на "Тумба" с Габала... Какво се случи, когато ви смениха?
- Усетих лека болка, което предизвика смяната ми. Тези, които ме познават, знаят че искам да играя постоянно. Бях разочарован от резултата с Габала и исках да вкарам гол. След това говорих с треньора и признах, че не съм прав. Грешката е моя. Ако съм обидил някого, не е било нарочно.
 
- Каква е мотивацията на ПАОК, след като изгуби шансове за следващата фаза в Лига Европа?
- Мотивирани сме. Всеки трябва да има собствени цели и стимули. Имаме много талантливи играчи, за които това е възможност да се докажат. 
 
- Има интерес от други отбори към вас... Дори от Барселона?
- Щастлив съм в ПАОК и чувствам подкрепата на всички - на треньора, съотборниците, феновете и дори журналистите. Правя всичко, за да помагам на отбора. Не мога да коментирам слухове, а само  да се концентрирам върху работата си. Не мога да знам какво ще ми предложи бъдещето.