Големият български нападател Димитър Бербатов се изнерви на непрестанните сравнения и съревнования между Меси и Роналдо, и коментира своето виждане за двамата най-добри играчи на съвремието. 

"Как можете да отделите Роналдо от Меси? Мисля, че всяка година всички награди трябва да отиват за тях и те да си ги поделят поравно. Няма как да кажете, че единият е по-добър от другия”, заяви Бербатов, който  беше съотборник с Кристиано в Манчестър Юнайтед.

“Роналдо иска всички награди, просто защото е свръхамбициозен и иска да чупи рекорд след рекорд. Меси може би не го показва с поведението си, но съм сигурен, че когато вкъщи се настройва за мач, си казва: “Ще унищожа всички!”. Когато си добър, го осъзнаваш и няма от какво да се срамуваш", каза още Бербо пред Goal.com.

"Изпитвам шиб*н респект към спортното дълголетие на Роналдо. Той е на 34! Играе за Ювентус и продължава да е голямата звезда, също както беше в Англия, после в Испания, а сега и в Италия. Справя се великолепно във всеки един шампионат. Вижте само каква е физиката му, как се приготвя за всеки един сезон, за всеки един мач. Той има всичко необходимо, за да остане завинаги млад. Той е млад по душа", заяви Бербатов.

"Вижте също един Ибрахимович. Да, американският шампионат не е като Италия, Англия или друго от големите първенства, но той продължава да е на високо ниво. И аз като него съм на 38 години, но сутрин се будя с болки по цялото тяло. Гледам Ибра и си мисля: "Какъв, по дяволите, човек е той? Може би той има нещо, което аз нямам и затова още играе футбол."", допълни бившият нападател.