Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов коментира актуалните събития в родния футбол. Едно от тях е отказът на Търговския регистър да впише Борислав Михайлов отново като президент на централата. 

Публикацията на Бербатов в личния му сайт:  

"Търговският регистър отказа да впише Борислав Михайлов отново като президент. Това трябва да говори достатъчно на цялата футболна общественост - как определени хора пак нераглементирано се опитаха да извъртят нещата в своя полза! Но в този случай не им мина номерът! Чисто по законов път, както го каза и Търговският регистър в отказа си, подобно нещо няма как да стане! 

Другата тема е, че определени хора от Изпълнителния комитет трябва да спрат да внушават собствените си разбирания за това, че Михаил Касабов е вписан неправилно като и.д. президент. Нали лично те обжалваха това решение? На две инстанции съдът каза, че Касабов е легитимно определен да заеме тази позиция. И то до провеждане на Конгрес!!! Както и Търговският регистър потвърди!!! 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Да се спре и с внушенията, че УЕФА щяла да наказва България за вмешателство на държавата в БФС. Какво направи държавата? Обяви, че с това ръководство на футболната централа няма да работи. Къде е вмешателството? А и всички помним как Михайлов и други членове на Изпълнителния комитет изрично споделиха публично, че не е имало политическа намеса, всички бяхме свидетели, а ако някой не помни, всички телевизии пазят архиви - онзи ден даже ги даваха! Днес пак превъртаме лентата и изведнъж сега пък имало намеса... Подобно на това с оставките - официално обявиха "всички подадохме оставки", а после - "нe бе, чакай, размислихме, не сме подавали всички... само някои..." 

Това е още едно доказателство, че тези хора не знаят какво да правят, че това са празни приказки без никаква стойност. Всеки дърпа към себе си, в зависимост от интереса! С една дума - лъжи, породени от паника и страх, че промяната идва!

Всъщност как държавата да иска да работи с този БФС, когато парите, дадени от нея за футбол, потъват и се изразходват непрозрачно!?

Как завършиха всички разследвания и защо след като уж всичко било наред, БФС се съгласи да връща пари на Министерството на спорта с решение на Изпълнителния комитет?

За това трябва да говорят тези хора, преди да заблуждават, че разследванията не са доказали нищо. Да коментират и защо УЕФА не реагира, ако уж е имало вмешателство на държавата? УЕФА изпрати ли човек да провери тогава за какво става въпрос и какво констатира той? Защо нямаше реакция? И ако обичат, да не си позволяват да заблуждават и да лъжат, че те, видиш ли, били спрели УЕФА да не накаже БФС. Истината е, че, за съжаление, от УЕФА явно са видели накъде отиват нещата и това доведе до изключването на президента от Изпълнителния комитет на УЕФА преди 2 години!

Затова сега УЕФА и ФИФА изпратиха писмо до БФС да попитат на базата на какви правни аргументи се случват всички тези неща с връщането на оставката! Чакаме отговора на БФС с нетърпение. Защото, както видяхме, правни аргументи няма!

Затова хората от ръководството трябва да върнат извънредния конгрес веднага! А не да се чака редовният... Защо? Защото, ако се чака до февруари, това е достатъчно време, за да се направи организация за манипулиран конгрес и за натиск и заплахи върху клубовете как и за кого да гласуват! 

Защото ни звънят отбори, че човек от БФС, който отговаря за направление Столични първенства, в които влизат и ДЮШ, е звънял на отборите да им казва да не гласуват за провеждането на конгрес, а ако има такъв - да не гласуват за приемане оставката на Михайлов!?! Човек, който отговаря за детско-юношеския футбол в София област!!!

Представете си само... После чакаме децата ни да имат правилно разбиране за нещата и равен шанс за развитие! Падение!!!

Вече виждам, че доста фенове на клубове изразяват позицията си по време на мачовете от първенството! Продължавайте да искате промяна!!! Но апелирам и към още повече клубове да не се поддават на натиск, заплахи и манипулации, а да изразяват ясно волята си. Искат ли промяна? Скоро ще имат възможност!

Апелирам футболните гилдии и все повече фенове да показват желанието си за тази промяна - дали искат такава, или ще оставят българския футбол в миманса и в ръцете на хората, които за толкова години не направиха нищо съществено!? Огромните пропуснати възможности по програми на УЕФА не доказват ли несъстоятелността и неумението на това ръководство да постигне големи неща, или живуркането от днес за утре е нещо, което ще се толерира и ще ни държи вечно на опашката в европейският футбол!?

А къде съм ходил да търся подкрепа, както каза един "исполин" на управлението на футбола ни... Къде ли не! Още преди, когато бях активен футболист, когато съм ходил на посещение при клубове, фенове, футболните гилдии, винаги е ставало въпрос за състоянието на футбола ни! Казвали са ми проблемите си, споделяли са и винаги са ме питали какво смятам да направя по въпроса!? Най-вероятно водени от това, което казах в миналото, че искам да помогна на футбола ни, когато му дойде времето! Е, времето е тук. 

Ходил съм на срещи в УЕФА. Говорили сме за футбол, питал съм за мнението им за нашия футбол, дискутирали сме... 

Покрай фондацията ми в подкрепа на талантливи български деца съм се обръщал към държавни институции - Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, което е нещо съвсем нормално, когато имаш фондация и ти трябва конкретна подкрепа от държавата. Не съм искал финансова помощ, но каквото съм търсил, винаги съм го получавал, независимо кой е управлявал през годините. Защото с работата си сме се доказали, че сме изрядни и може да ни се вярва! (Виждате ли разликата тук?) За което аз и децата ни сме благодарни!

Както се вижда, където и да съм се появявал от гореспоменатите, винаги са ме питали за футбол... За моето мнение - как и кога нещата ще се подобрят! Разговаряли сме, обсъждали сме... Ако всичко това е равно на искане на подкрепа, така да е!

Винаги ще искам тази подкрепа от футболните гилдии в България - клубове, фенове, медии, държавата... Да подкрепят промяната! Защото е време! И защото сегашните ръководители изгубиха доверието на всички ни!".