Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов коментира трансферната политика на "червените дяволи" за следващия сезон, в който тимът най-вероятно няма да играе в Шампионската лига. Българинът засегна и темата с присъствието на звездата Кристиано Роналдо, за когото каза, че би искал да остане, но и би разбрал евентуалното му напускане.

“За съжаление, изглежда, че Юнайтед са аут от надпреварата за място в топ 4. Те разчитат на това други отбори да загубят и въпреки че сме виждали драматични събития в Премиър лийг, би било невероятно Юнайтед да финишират в местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Сега те трябва да градят наново. Необходимо е да бъдат силни и разумни, защото да определяме завършването в топ 4 като постижение за отбор като Юнайтед, въпреки върховете и паденията през годините, си е обида. Те трябва да се борят с Манчестър Сити и Ливърпул за титлата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Най-добрите играчи ще искат да играят в Шампионската лига, но Юнайтед не се нуждаят задължително от най-добрите, а от подходящите футболисти. Без участието в ШЛ Юнайтед могат да получат една година, в която изцяло да градят наново и да рестартират процеса по обновяването на отбора, а Ерик тен Хаг ще може да свикне с клубната култура. Юнайтед се нуждаят от правилните играчи на позициите и от философията, която Тен Хаг ще иска да наложи. Така че вземете подходящите футболисти, направете ги най-добрите играчи и върнете клуба там, където трябва да бъде.

Искам Роналдо да остане, но ще го разбера, ако напусне. Той се справя невероятно добре за своята възраст с начина, по който играе, и с головете, които вкарва. Да има толкова много попадения в Премиър лийг за един сезон на неговата възраст е невероятно постижение. Роналдо прави това, което трябва да прави, а именно да бележи. Неговата игра е по-различна от преди,   но едно нещо си остава постоянно - головете. Той все още създава и вкарва попадения, което е толкова важно. Той има още година в Юнайтед, което е добре според мен, и сега зависи от него дали ще стане, или ще си тръгне. Ще се радвам да го видя как остава и, разбира се, това зависи от новия мениджър и от желанието на Роналдо. Той е футболна икона и когато си с такъв статут, мнението ти е от значение", коментира Бербатов.