ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Димитър Бербатов oбяви, че продължава борбата за президентския пост в Българския футболен съюз. Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед гостува в bTV, а основната тема беше решението на Апелативния съд относно жалбата на екипа му за легитимността на конгреса на футболната ни централа. Както е известно, претенциите на Бербатов и екипа му бяха отхвърлени. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Оптимист съм за БФС. Това, което правя и виждам, ме кара да съм оптимист. Цялата ни общественост чака тази промяна. Искам да кажа, че Апелативният съд не е гледал делото по същество. Просто се е произнесъл и е казал следното: ФК Балкан (Варвара) няма правен интерес да обжалва конгреса. Те не вземат решение дали конгреса е опорочен или не, а че Балкан (Варвара) няма интерес да го обжалва. Този клуб обаче има пълното право да обжалва, защото е член на БФС, изключен е 6 месеца след конгреса. Сега може да се стигне до прецедент. Делото отива във Висшия касационен съд, не се й съмнявам, че те ще отсъдят, че конгресът е бил опорочен", обясни Бербатов при гостуването в "120 минути".

Венци Стефанов разказа играта на Бербатов пред БЛИЦ след решението на съда

"Изключиха около 90 клуба от БФС, това е един вид наказание към тях. Все едно им казват "как ще обжалваш, нямаш право да обжалваш". Но футболната общественост да знае, че ние продължаваме с пълни сили напред. Правдата е на наша страна. Цялото нещо много бързо може да приключи - като се свика честен обединителен конгрес. Защо не се свиква? Управлението в момента знае, че няма как да спечели и затова бягат от този конгрес", продължи Бербатов.

"Няма проблем да се появявт още кандидати, стига да са неопетнени и да не са били близки със сегашните управляващи. Всеки е добре дошъл, не се плаша от конкуренцията. Аз действам и атакувам, когато се налага", добави той.

"Много хора ме питат защо останах в България, след като можех да живея в Англия. На моменти се чудя защо ми задават този въпрос. Но аз вярвам в доброто развитие на България. Навсякъде, където съм бил, съм видял, че проблемите са едни и същи. И в другите държави има корупция, проблеми с пътищата... Ако някой си мисли, че ако отиде в Англия и ще се озове в рай и парите ще падат от небето, жестоко се лъже. Нека не се оплакваме, а да започнем да работим. Не само да стоим и да мрънкаме", коментира Бербатов и отправи молба към водещия Светослав Иванов.

"Дай ми още малко време, за да разказа нещо. Преди няколко дни попаднах в едни записки в телефона ми. Нещо, което съм писал след едни от многото избори. То е актуално и сега, важи с пълна сила", обърна се бившият нападател към водещия и прочете написаното - апел към депутатите най-после да се обединят за благото на родината ни. 

"Никога не съм бил част от политическа група или движение. Намерете решение и направете това, за което сме ви изпратили в този парламент - да намирате решения, да помагате на народа, защото започваме да се изморяваме и да страдаме. Надявам се при едни нови избори най-после да се обедините, искаме отговорно и силно правителство", са част от думите на Бербатов, които е подготвил преди време с нагласата да ги прочете в парламента. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК