ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Апелативният съд излезе с решение относно жалбите на Димитър Бербатов и екипа му пред Софийски градски съд, взети на първа инстанция от 16 юни 2022 година относно легитимността на конгреса на БФС от 12 октомври 2021 година.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Съдът обяви писмено становището си, че всички жалби на Бербатов и хората му са недопустими и така легитимира избора на Борислав Михайлов.

"Апелативният съд прекратява производството по предявените от Сдружение "Футболен клуб Балкан" (Варвара) срещу Сдружение "Български футболен съюз" обективно кумулативно по исковете на Сдружение "Футболен клуб Балкан" за решенията, взети на 12.10.21 г. на Конгреса на БФС. Жалбите са Балкан (Варвара) са по казусите: одобряване на доклад за изключване и прекратяване на членство на клубове (т.1), за прекратяване на мандата и освобождаване на Президента на БФС (т.2), за прекратяване на мандата и освобождаване на Изпълнителния комитет на БФС (т.3), за избор на Б. М. за Президент на БФС (т.4), за избор на членове на Изпълнителния комитет на БФС (т.5) и за прием на нови членове на БФС (т.6) и са отхвърлени като недопустими", пише в решението.

Припомняме, че президентът на БФС спечели с 241 гласа (11 повече от Бербатов), след което последваха претенции от опонента му.

Футболният клуб Балкан (Варвара) пък подаде жалба в съда с мотив, че представителят на клуба Георги Градев не е бил допуснат до конгреса. За него Апелативният съд реши, че "не е нито член на ФК Балкан, нито член на управителните му органи, поради което и не отговаря на изискванията на Устава на БФС за делегат"

Също така съдът осъжда Балкан (Варвара) да заплати на футболния съюз и сума в размер на 5640 лева.

Решението подлежи на касационно обжалване в тридесет дневен срок от съобщението за изготвянето му, при условията на чл.280 от ГПК, пред Върховен касационен съд.





Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК