Димитър Бербатов отправи няколко съвета към ръководителите на Консорциума от Саудитска Арабия, който е близо до закупуването на Нюкасъл. Мохамед бин Салман, който е част от фамилия Ал Суад, е изпратил конкретна оферта за закупуването на "свраките". 

Ако всичко се случи според очакванията, то член на четвъртата по богатство фамилия в света, ще застане начело на Нюкасъл и ще инвестира милиони в клуба. А Бербатов съветва първото действие да е назначаването на Маурисио Почетино за мениджър.

"Ако слуховете са верни и Нюкасъл се опитва да назначи Почетино, това ще бъде страхотен ход от тяхна страна. Ако се случи, ще бъда първият от страна на новите собственици, че смятат да действат сериозно.

Ако сложиш Почетино начело на Нюкасъл и отидеш да преговаряш с играчи, повярвайте ми, те ще слушат по-внимателно и ще приемат офертата сериозно. Говоря и за големи играчи. Знам, че Гарет Бейл е свръзван с клуба. Сигурен съм, че Нюкасъл ще иска да гради с някои големи имена", смята Бербатов.

"Първото нещо, което Почетино ще иска са гаранции, че ще се купят футболисти, защото той ще иска колкото може повече добри играчи на негово разположение, за да постигне целите, които ще бъдат поставени пред него.

Той вече е направил име като един от най-добрите треньори в света. Въпросът е дали Почетино всъщност иска да отиде в Нюкасъл. Когато твоето име се свързва с отбори като Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, без липса на уважение към Нюкасъл, но има разлика", допълни още бившият национал на България.