Бившата звезда на българския футбол Димитър Бербатов подкрепи благотворителния турнир "Бъдеще за Стиви", чрез който се събират средства за лечението на Стивън Бориславов, диагностициран със Сарком на Юинг. 

Бербатов се спря пред камерите, за да каже няколко думи по повод каузата. 

„Човешко е да се помага с каквото можем. Сега е такъв момент, в който да се стори това. Изненадан съм положително колко момчета са се организирали и се опитват да привлекат вниманието, за да се помогне с каквото може за спасяването на човешкия живот“, започна той. 

„Хората си мислят, че е лесно да кажеш нещо в такива моменти. Докато пътувах насам мислех какво да кажа на момчето. Казах му да е силен за себе си, за баща му, за цялото семейство. Това е тежка ситуация. Бях кратък и обран. Надявам се да помогнем и всичко да завърши благополучно“. 

„Мисля, че спортният дух помага. Дисциплината ти помага в живота, в добри или лоши моменти. Той не е сам, има подкрепата на всички тези момчета и школи. На терена са съперници, но извън терена уважението и обединението, което показват, е похвално“, завърши Бербатов. 

Желаещите да подпомогнат каузата могат да го направят на дарителска банкова сметка:

IBAN : BG51STSA93000028755501
BIC : STSABGSF
Титуляр: Стивън Валериев Бориславов