"Всяка една от деветте титли на Лудогорец е напълно заслужена". Toва каза Димитър Бербатов в интервю за румънското издание "Prosport". Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед обясни, че в основите на успехите на "орлите" са добрите скаути и правилната организация в клуба от Разград.

Според Бербатов тримата румънци Козмин Моци, Драгош Григоре и Клаудиу Кешерю са в основата на успехите. „Те са много ценни за Лудогорец. Кешерю отбеляза толкова много попадения в България, че не е за вярване. Моци е един от най-добрите защитници в отбора през последните години. Много е вероятно в България вече да се чувстват като у дома си. Тримата бяха чудесни трансфери и допринесоха много и за успехите на Лудогорец в евротурнирите“, коментира Бербатов.

„Кешерю се справя чудесно от самото начало. Като футболист понякога намираш своето място, чувстваш се добре и може да останеш в даден тим 10 години. Знаеш, че си на правилното място и не искаш да си тръгваш. За Кешерю важи това. Щом вкарваш толкова често и си титуляр в мачовете от Шампионска лига, за какво да си тръгваш?", каза българинът. 

„Лудогорец има много добри скаути. Ако си футболист на Лудогорец в България, няма да стигнеш до Манчестър Юнайтед, Реал или Барселона, така че е по-логично да останеш, защото ще бъдеш уважавам и ще вкарваш много голове“, смята Бербатов.

„Моци е обичан и уважавам в Лудогорец, на негово име е кръстена една от трибуните на стадиона. Ако към тримата няма интерес от големи клубове, няма причина да си тръгват от България, родината им Румъния е на една ръка разстояние“, продължи рекордьорът по голове в националния ни отбор.

„Лудогорец спечели девет поредни титли и всяка една от тях беше заслужена заради добрата организация в клуба и начина, по който играе. Тимът постигна няколко страхотни резултата в Шампионска лига, което също беше заслужено. Скаутите на Лудогорец намират много добри футболисти, играещи извън България. Някои от тях после са продавани на печалба и така клубът генерира солидни приходи", добави Бербатов.    

"Лудогорец е над останалите клубове в България вече 9 години. Ако продължават така - ще достигнат и до десета поредна титла, дори и повече. Всичко зависи от ЦСКА и Левски, те трябва да повишат нивото си, за да променят нещо", каза още Митко.