Бившият нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов сподели очакванията за предстоящия четвъртфинал в Шампионската лига между „червените дяволи“ и Барселона. Голмайсторът изрази мнение, че ако тимът на Оле Гунар Солскяер не изчисти грешките, които допуска напоследък, ще бъде наказан от каталунския гранд. В последните си 4 мача тимът от „Олд Трафорд“ записа три поражения и едва една победа. Последната загуба дойде срещу Уувърхемтън през изминалия уикенд.

Първият сблъсък между манчестърци и „блаугранас“ е на 10 април на Театъра на мечтите. Реваншът е на 16 април на „Камп Ноу“, като и двата мача са с начален час 22:00.

„Обезпокоен съм от лошата форма на Юнайтед и ако продължат да правят грешки, каквито допускат напоследък, нека сме честни, ще бъдат наказани от Барселона“, каза Бербатов.

Английският гранд заема временното шесто място в класирането на Премиър лийг с 61 точки в актива си. Момчетата на Солскяер са на две точки зад Челси и Арсенал, които са съответно пети и четвърти, и за три от третия Тотнъм. „Юнайтед сам си направи живота сложен във Висшата лига и ще му бъде трудно в битката за място в топ 4“, коментира още нападателят.

„Отборът влезе в силна серия след назначението на Оле Гунар Солскяер, а сега тимът преживява първи колеблив период под негово ръководство“.

„Във футбола понякога се случват такива неща – бъркаш срещу малките, но правиш силни мачове срещу големите. От ключов значение е мотивацията – тя трябва да е еднаква както срещу по-непретенциозни съперници, така и срещу изтъкнати тимове. Едно от най-важните умения на Сър Алекс бе да ни мотивира за двубоите с малките тимове“.

Барселона е фаворит, но във футбола нищо не се знае. Помним какво се случи с ПСЖ“, допълни Бербатов, който игра за Юнайтед от 2008 до 2012 година.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019