Бившият мениджър на Димитър Бербатов в Тотнъм и Фулъм - Мартин Йол, беше сред присъстващите на пресконференцията преди благотворителния мач утре от 20 часа на "Васил Левски". Холандският специалист разказа любопитни истории за Митко от съвместната им работа.

"Разбира се, че харесвах Бербатов. Да, има двама-трима футболисти, които са по-работоспособни от него, но той беше много бърз. Работил съм с много големи играчи, но само Димитър показваше такъв талант. Веднъж той дойде преди един мач с Бешикташ в Турция и ми каза: "Шефе, довери ми се!". И той направи разликата, вкара два гола. Феновете на Бешикташ ни аплодираха", разказа Йол.

"Като го пожелах във Фулъм се обърна към мен с думите: "Шефе, не искам да идвам във Фулъм", но все пак дойде. Като му кажех, че няма да играе в следващия мач и той се цупеше. Президентът ми каза, ако Димитър се цупи, значи треньорът трябва да бъде уволнен. В Тотнъм веднъж казах, че ако Димитър отиде в Манчестър Юнайтед, ще бъде само през моя труп. Но знаете, той отиде от Тотнъм в Юнайтед. Друг път той беше закъснял за тренировка и му казах, че трябва да плати 5000 паунда глоба, но ако вкара гол и победим, няма да го глобявам. Той вкара и победихме Тотнъм, бившия ни отбор, с 1:0 с негов гол като гости", продължи с интересните разкази Мартин Йол.

"Веднъж играхме срещу друг от бившите му отбори - Леверкузен. Пак той вкара. Видях го и на последния мач на Тотнъм на „Уайт Харт Лейн“ с други легенди и тогава ми предложи да дойда в България. Това беше една от малкото страни, в които не бях посещавал. Всички тези звезди, които са тук, това е истинско удоволствие. Той е перфекционист и фантастичен човек. Имаме специална връзка, може би защото, когато бях в Тотнъм, той знаеше, че има много силни съотборници - Роби Кийн, Джърмейн Дефоу, но винаги беше сред титулярите. Той знае, че когато треньорът ти вярва, винаги може да има много добра връзка", добави холандецът.

"Вече не е важно дали ще закъснее или не. Имах играчи от Египет като Мидо и Гали и сега те ме питаха дали искам да дойда в тази страна да работя. Знаете ли за кого си помислих да привлека там и го питах - Бербатов. Но той ми каза - в Египет няма как да стане. Бербатов е все още достатъчно здрав и атлетичен и не смятам да го вадя от терена. Никога не съм се съмнявал дали ще играе цял мач", завърши Мартин Йол.

ОБЯВЕНИТЕ ОТ БЕРБАТОВ ИГРАЧИ ЗА UNITED STARS
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
*
 Едвин ван дер Сар
Патрис Евра
Христо Стоичков
Стилиян Петров
Mартин Петров
Красимир Балъков
Роби Кийн
Рио Фърдинанд
Фил Невил

Треньор - Мартин Йол

OБЯВЕНИТЕ ОТ ФИГО ИГРАЧИ ЗА ALL STARS
Роберто Карлош
Робер Пирес
Франческо Толдо
Йенс Леман
Мичел Салгадо
Деко
Максуел
Нуно Гомеш

Дуайт Йорк
Гайска Мендиета
Иван Кордоба
Предраг Миятович

Давид Трезеге
Кристиан Карембьо
Яри Литманен
* Луи Саха

Треньор - Аврам Грант

* Бербатов покани и девет млади български футболисти. Подробности - ТУК!