Легендарният български футболист Димитър Бербатов изнесе лекция пред студенти. Бившият нападател на редица европейски грандове говори за пътя към успеха пред възпитаници от НСА.

Той разказа вдъхновяващи случки от богатата си кариера и личния си живот, които са го вдъхновили за успех. За себе си заяви, че трудностите тепърва предстоят, особено след като е в края на кариерата си. Бербатов призна, че все още не е решил какво да прави, след като окончателно окачи бутонките. 

"Какво е успехът? Всеки сам трябва да определи! За мен успехът лично е да успея на високо ниво. Тук в България не ми беше интересно. Това идва в процеса на израстване, но аз го осъзнах прекалено рано и бях принуден под някаква форма. Това ми беше забавно - да стигна до най-високото ниво във футбола. При всеки може да е различно. Някой може да иска да успее тук, на местно ниво, в България, да му стига, да иска да изгради семейство, това е успех, да иска да печели много пари... Всеки да си дефинира успеха. Това е много важно! В същото време трябва да знаеш как да понесеш този успех", коментира Бербатов.

"Не изпускай от поглед целта! Можеш да кривнеш, но тя трябва да е там, да я виждаш и да я гониш. Тепърва трудното предстои за мен - още веднъж да намеря моята цел и още веднъж да я намеря и да я постигна, както съм го правил. За да знам и да кажа "Хайде!", добави бившият футболист на Манчестър Юнайтед.

Бербатов се държа много естествено по време на лекцията, след чийто край отговаряше на най-различни въпроси. Той обикаляше като римски сенатор край катедрата, ръкомахаше и разпалено се върна назад в годините, когато блестеше с екипа на Манчестър Юнайтед.

На молба на студент да разкрие някоя интересна история от кухнята на "червените дяволи", Бербо призна следното: "Неведнъж е имало сдърпвания и сбивания на тренировките. Но това са нормални неща. В Юнайтед всички са лидери. Понякога се скараш с някого, сдърпаш се, но после, навън, всичко е забравено и пак сте приятели".

Той добави, че следващата му голяма цел е треньорството, уточнявайки, че старателно се подготвя за тази професия.