Българският нападател Димитър Бербатов заяви, че е впечатлен от методите на работа на Сър Алекс Фъргюсън. Митко казва пред клубната телевизия на Манчестър Юнайтед, че си води бележки от тренировките, които шотландският спец провежда.

"Сър Алекс е един от най-успешните мениджъри в историята на футбола. Записвам си някои неща от тренировките му и как се държи с хората. Все едно съм на училище. Работя с най-добрия мениджър и играя с най-добрите футболисти. Намирам се в най-големия клуб в света и ако някъде мога да науча треньорския занаят, то това е тук", споделя Бербо.

Българската звезда на Манчестър Юнайтед добавя, че когато е пристигнал на "Олд Трафорд", е бил стреснат от Сър Алекс.

"Първоначално бях като ударен от гръм, когато го виждах. Започнах да го опознавам. И бързо разбрах, че е много приятен човек. Той може да дойде, да се пошегува с теб, да се посмеете. Когато нещата не вървят, както на него му се иска, той става твърд. В никакъв случай не те кара да се чувстваш некомфортно. Това, което иска най-много, е да сме сигурни и уверени в себе си. Всеки човек е различен и той знае това. Необходим е индивидуален подход за всеки футболист. Той ходи при всеки, разговаря с него лице в лице и насаме, за да може да го мотивира", казва още Димитър Бербатов.

Митко не спира с интервютата в последните дни, след като изнесе феноменален мач срещу Ливърпул, вкарвайки хеттрик във вратата на "мърсисайдци" и донасяйки победата с 3:2 на "червените дяволи".

Утре от 14:00 часа на Бербо и съотборниците му предстои гостуване на Болтън. Очаква се за домакините да играе Мартин Петров и да станем свидетели на български сблъсък. /БЛИЦ