Димитър Бербатов заяви, че е съживил кариерата си в Манчестър Юнайтед след цяло лято усилени тренировки. Митко споделя на Острова, че се е чувствал недоволен от собственото си представяне с екипа на "червените дяволи" в изминалите два сезона, но смята, че сега всичко е дошло на мястото си. Българският нападател се надява да продължи да радва феновете на един от най-великите клубове в света.

"Бях разочарован от себе си, не можех да дам на феновете онова, което очакваха от мен. Всички в Манчестър Юнайтед имат право да ме съдят. Това е техният отбор, така би трябвало да бъде. Аз съм гост тук. Сега усещам, че нещата започват да се получават и се сбъдват на терена. Чувството е страхотно", споделя Бербо пред "Сън".

"Цяло лято работих усилено по физическата си подготовка, много усилено. Не съм от момчетата, които обичат да висят във фитнеса. Сигурен съм, че това си личи. Но работя усилено дори и по това. По време на паузата бягах по 6 мили всеки ден. Гледах по един мач от Световното, излизах да бягам, после гледах още един, след това пак тичах. Такава ми беше програмата", добавя Митко.

"Публиката на "Олд Трафорд" е невероятна. Не мога да опиша как се чувствам сега. Не съм изморен, чувствам се по-жив от всякога. Късметлия съм, че играя тук. За тези хора, за този треньор, за този клуб, с тези играчи", казва българинът, който в неделя се представи феноменално срещу Ливърпул, вкарвайки хеттрик и донасяйки победата на Манчестър Юнайтед с 3:2.

Бербатов добавя, че не знае как да се справя със славата след постиженията - "Не мога да гледам собствените си мачове на запис. Дори когато излизах от терена и всички ме аплодираха, се засрамих. Харесва ми, но не знам как да реагирам. Прибирам се у дома, занимавам се със семейството си, понякога гледам филм. И едва дочаквам следващата тренировка. Наистина е доста странно." /БЛИЦ