Американският милиардер Аврам Глейзър е шокирал Димитър Бербатов с изненадващ телефонен разговор. Богаташът, който държи мажоритарния дял на Манчестър Юнайтед, е потърсил българската звезда на „червените дяволи“ преди двайсетина дни, разбра БЛИЦ.

Глейзър обявил на Бербатов, че знае за желанието му да се завърне в клуба като треньор и че не е далеч денят, когато това може да се случи. Милиардерът искал от Митко да премине по редовния път към треньорския занаят и когато е готов, вратите за него в Юнайтед ще бъдат отворени.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

„Това е причината Бербатов да започне работа в Етър. Той трябва да изкара едногодишен стаж като помощник-треньор, след което ще получи така необходимия Про лиценз. Получи ли го, ще има право да бъде треньор даже и в Англия. Бербо се цели в школата на Манчестър Юнайтед, където да води някой от юношеските формации на „червените дяволи““, уточниха източници на БЛИЦ.

Както обаче вече писахме, за целта Димитър трябва да подпише официален договор с Етър, който да бъде заверен в БФС. Ако се опита да се сдобие с бележка за проведен стаж по втория начин, това ще предизвика скандал с отзвук не само у нас, но и във ФИФА.

„И това ще се случи. Бербатов е много амбициран да стане треньор и ще извърви всички стъпки, за да постигне голямото си желание. Обаждането на Глейзър го изненада максимално. Двамата никога не се бяха чували по телефона. Виждали са се един-два пъти в периода, когато Димитър беше звезда на Манчестър Юнайтед. Затова обаждането е сензационно и говори, че Бербо продължава да бъде ценен и уважаван на "Олд Трафорд“. И то не от кого да е, а от американските собственици на клуба", добавиха нашите източници.