Мениджърът на Митко Бербатов Емил Данчев, който има основната заслуга за преминаването на Бербо в Манчестър Юнайтед заяви, че ще съди английското издание “Ивнинг стандарт” за невярната информация, че той ще получи комисионна от 6 милиона паунда от трансфера на Митко на “Олд Трафорд”. “Публикацията я прочетох още вчера сутринта. Първо се смях, след това бях бесен. Опитах се да действам съвсем професионално, изпратих написаното на моите адвокати в Лондон. Получих уверението, че мога да предприема процедура по осъждане”, каза Данчев в сутрешния блок на bTV.

“Написаното е абсурдно. Нито аз, нито Митко сме имали претенции за трансферната сума, не ни е минавало през ума, да искаме нещо, тъй като можехме да усложним трансфера”, допълни агентът на най-успешния ни роден футболист.


Данчев разказа и още пикантни подробности около последните дни, в които се е решавало бъдещето на капитана на националния ни отбор. “След като пристигнахме в Манчестър тръгнахме от летището с колата на сър Алекс Фъргюсън. Пътувайки след десетина минути получих обаждане. На английски непознати номера не вдигах от известно време, но заради ситуацията президентът на Тотнъм г-н Леви ми звънеше от различни номера и вдигнах. Оказа се, че е човек от Манчестър Сити. Беше отправена покана: “Знаем, че сте пристигнали, искам да дойдете на среща”. Бяхме водили разговори с Митко и неговата позиция беше ясна – само Манчестър Юнайтед. Отговорих им, че сме поласкани, че се интересуват от Бербатов, но са закъснели”, каза Данчев.


“Запознах се със сър Алекс преди 2 години и в последно време поддържахме контакти. Той е невероятен човек. На една Нова година бях с приятели и празнувахме. Изненадващо за мен получих съобщение на телефона. Отворих, за да видя от кого е и се оказа, че сър Алекс ми пожелава весело посрещане от него и съпругата му. Това бе огромна чест и признание. Още тогава ме трогна”, разказа импресариото.


“Митко наистина е уникален и особен човек. В първите години в Германия живееше много затворено, и сега не е по шумните работи. В последните дни живеехме като ергени в Лондон – той пазаруваше, аз готвех. На една от първите вечери седяхме и разговаряхме, планирахме следващия ден. Тъкмо бяхме свършили с вечерята и трябваше да вдигнем останалото от масата, когато видяхме, че няма да имаме хляб за следващия ден. Тогава Митко каза: “Знам, че не е хубаво да се изхвърля хляб”. Тези думи ми показа колко истински българин е Митко и как е запазил всички традиции в себе си. Това се учи в първите години”, допълни Емо Данчев.


“Не мога да прогнозирам дали Манчестър ще е последният му клуб. Наистина това е върхът в неговата кариера и ще е щастлив да я завърши там”, завърши мениджърът./БЛИЦ