Футболни отбори от 16 пловдивски училища премериха сили вчера на турнир под надслов „Спортът е моята алтернатива!”, който бе организиран от Община Пловдив, Общинския съвет за борба с наркотичните вещества и от Зонален футболен съюз - Пловдив.

Турнирът се проведе в зала „Оптимум” и приключи с награждаване на децата - победители. Идеята бе подкрепена от фондация „Димитър Бербатов”, а Димитрина Ходжева – Управляващ директор на Фондацията, връчи 5 индивидуални награди – футболни топки, разписани от самия Димитър Бербатов.

Наградите получиха отборът-победител Училище „Найден Геров”, Георги Чукелов – топреализатор на турнира, Петър Бичов - най-добър вратар, Андей Стоянов - най-техничен футболист и Училище „Райна Княгиня” за отборен дух.

„За нас е радостно и важно да подкрепим футболен турнир, който е в името на масовия спорт като алтернатива на зависимостите. В неговите цели ние припознахме цели на фондацията и затова с радост откликнахме на поканата на организаторите”, сподели световната футболна звезда Димитър Бербатов.