Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков, който беше обвинен от Любослав Пенев, че е основен виновник за отказа на Димитър Бербатов от националния отбор, даде своя отговор. Бронзовият медалист от САЩ`94 обяви, че просто е изказвал мнението си и никого не е гонил от държавния тим.

"Бербатов го поставям на второ място като най-добрия български футболист в историята след Христо Стоичков", каза Лечков при гостуването в предаването "120 минути" по btv, където миналата седмица Любо Пенев скочи срещу бившия кмет на Сливен и други от бившите си съотборници.

"Нямам неприязън към Бербатов. Вадят се думите ми от контекста през годините за него. Винаги съм бил прям и съм казвал в лицето какво мисля и затова си имам проблеми. Мое мнение е, че за националния отбор човек трябва да играе, защото е престижно. Това е отговорност, при това платена. Футболистите получават някакви минимални средства за повиквателна, но това е за чест и престиж. Когато лидерите играят слабо, ние нямаме шанс. Силните фигури трябва да играят силно и малко повече от максимума си, за да повеждат отбора", добави Лечков.