Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Селекционерът Любослав Пенев е изпратил повиквателна на Димитър Бербатов в националния отбор за световната квалификация срещу Италия на 7 септември. Телеграмата е пусната от БФС в началото на седмицата. Вестник “ШОУ” написа още в миналия си брой, от 22 август, че в последните няколко дни темата с връщането на Бербатов и Мартин Петров е изключително актуална в БФС. Част от ръководството на футболната ни централа опитва по всякакъв начин да убеди Пенев да върне Бербатов заради липсата на класен нападател за предстоящия старт в световните квалификации. Поредната мъка в атака си пролича и при победата над Кипър с 1:0 в контрола.

На 7 септември националите посрещат Италия, след четири дни приемат Армения. За двубоите с двата съперника Пенев е повикал единствено Илиян Мицански и Емил Гъргоров, които може да поведат нападението. Няма ги Божинов, Генков, Рангелов и т.н. Това подсказва, че селекционерът може би разчита на положителен отговор от страна на Бербатов за връщането му в “А” отбора. Както е известно, нападателят всеки момент ще премине в нов отбор, като това най-вероятно ще бъде Фулъм. Най-вероятно при представянето си нападателят ще обяви завръщането си в националния отбор.

Близки до футболиста обаче споделят, че все още не трябва да се избързва с връщането му в националния отбор. “Първо нека приключи сагата около трансфера му, после ще дойде ред и на представителния тим”, заявиха наши източници. От началото на годината Любо Пенев постоянно говори, че следи ситуацията около Бербатов, двамата дори говориха през пролетта. Още тогава селекционерът каза, че може да разчита на футболиста, след като си намери отбор и играе редовно./БЛИЦ

Групата на националния отбор за мачовете с Италия и Армения

ВРАТАРИ
1. Николай Михайлов (Твенте)
2. Стоян Колев (Черноморец)
3.Владислав Стоянов (Шериф, Молдова)

ЗАЩИТНИЦИ
4. Йордан Минев (Лудогорец)
5. Николай Бодуров (Литекс)
6. Илия Миланов (Литекс)
7. Иван Иванов (Партизан, Сърбия)
8.Александър Александров (Черно море)
9. Петър Занев (Волин, Украйна)
10. Веселин Минев (Анталияспор, Турция)

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ И НАПАДАТЕЛИ
11. Светослав Дяков (Лудогорец)
12. Георги Сърмов (Касъмпаша, Турция)
13. Владимир Гаджев ("Левски")
14. Георги Миланов (Литекс)
15. Борис Галчев (Динамо, Румъния)
16. Александър Тонев (Лех, Полша)
17. Станислав Манолев (ПСВ, Холандия)
18. Емил Гъргоров (Лудогорец)
19. Илиян Мицански (Кайзерслаутерн, Германия)
20. Ивелин Попов (Кубан, Русия)
21. Иван Стоянов (Лудогорец)