Българският нападател Димитър Бербатов получи червен картон при загубата на ПАОК с 0:1 от АЕК в мач от 19 кръг на гръцката Суперлига. Той беше отстранен, след като два пъти удари Роналд Варгас в наказателното поле на тима от Атина. Справка в статистиката на Бербо показва, че това е едва втори червен картон в кариерата му.

За първи път като професионален футболист нападателят е изгонен на 21 септември 2002 г. В мач от 6 кръг на Бундеслигата той получава червен картон при загубата на Байер (Леверкузен) с 2:3 като гост на Вердер. Причината е спречкване с френския халф на домакините Йоан Мику, който също е отстранен.

Любопитни прилики има между двата червени картона в кариерата на Бербатов. И двата пъти той влиза като резерва и е изгонен от игра за неспортсменско поведение. В двата мача отборът на нападателя губи с един гол разлика, като и в двата случая всички голове в срещата падат през първото полувреме.

ЧЕРВЕНИТЕ КАРТОНИ НА БЕРБАТОВ
21 септември 2002 г., Германия, Бундеслига (6 кръг)
Вердер – Байер (Леверкузен) 3:2
0:1 Томас Бърдарич (11), 1:1 Аилтон (25-дузпа), 2:1 Ангелос Харистеас (27), 3:1 Ангелос Харистеас (31), 3:2 Пол Стартери (41-автогол)
Статистиката на Бербо в мача: 11 минути (влиза резерва на почивката на мястото на Юрица Враниеш), червен картон за неспортсменско поведение срещу Йоан Мику (също изгонен)

24 януари 2016 г., Гърция, Суперлига (19 кръг)
АЕК – ПАОК 1:0
1:0 Роналд Варгас (33)
Статистиката на Бербо в мача: 37 минути (влиза резерва на почивката на мястото на Александрос Циолис), червен картон за неспортсменско поведение срещу Роналд Варгас