Голмайстор №1 в историята на Българския национален отбор Димитър Бербатов попадна в престижна класация. Бербо, който в събота ще навърши 40 години, беше нареден в Топ 100 на най-великите футболисти в историята на Висшата лига.

Бившият нападател на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм е на 66-ата позиция в ранглистата на известното британско списание „FourFoutTwo“. Бербо е поставен между други двама легендарни нападатели за английския футболен елит. След него е Лес Фърдинанд, а на 65-о място е Матю льо Тисие.

„Висок, техничен и изключително талантлив, Бербатов имаше важна роля в предни позиции за Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм във Висшата лига. Българският нападател преодоляваше защитниците в Англия с лекота и използваше невероятната си увереност, за да бележи зрелищни голове. Сред забележителните му изпълнения трябва да се отбележат хеттрикът за Юнайтед в дербито с Ливърпул през 20110 г., както и асистенцията към Кристиано Роналдо в мача срещу Уест Хям през 2008 г. Да не забравяме и двете шампионски титли през 2009 и 2011 г.“, пише английското издание за Бербатов.

За най-добър в историята на Висшата лига е посочен бившият френски нападател на Арсенал Тиери Анри. След него се нареждат също футболисти с подчертано офанзивни функции – Кристиано Роналдо, Алан Шиърър, Уейн Рууни, Ерик Кантона и др. Защитникът с най-предно класиране е Джон Тери, който е 12-и. Веднага след него следват Рио Фърдинанд и Ашли Коул. Най-добрият вратар се оказва Петър Чех, който е 17-и.

ТОП 20 НА НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА
1.Тиери АНРИ
2.Кристиано РОНАЛДО
3.Алан ШИЪРЪР
4.Уейн РУУНИ
5.Ерик КАНТОНА
6.Франк ЛАМПАРД
7.Пол СКОУЛС
8.Стивън ДЖЕРАРД
9.Рой КИЙН
10.Патрик ВИЕЙРА
11.Райън ГИГС
12.Джон ТЕРИ
13.Рио ФЪРДИНАНД
14.Ашли КОУЛ
15.Серхио АГУЕРО
16.Мохамед САЛАХ
17.Петър ЧЕХ
18.Денис БЕРГКАМП
19.Венсан КОМПАНИ
20.Петер ШМАЙХЕЛ