Бившата звезда на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разкри, че е имал скандал с Димитър Бербатов на тренировка преди финала на Шампионската лига през 2009 година. Англичанинът разказа, че "червените дяволи" отигравали ситуации как да се справят с пресата на каталунците. В един момент Фърдинанд бил приклещен до тъча и очаквал Бербатов да притича до него и да му помогне, искайки топката, но българинът най-спокойно се разхождал на лявото крило, с което предизвикал гнева му.

"Типично за Берба, беше толкова спокоен. Аз се разкрещях и изритах топката извън игра, бях полудял. А той ми каза, че в такава ситуация Барселона просто биха разигравали топката, докато дойдат другите играчи. "Ние не сме Барселона, ние сме Манчестър Юнайтед", му отговорих", разказва бившият защитник на "червените дяволи" пред "Евроспорт".

"Той имаше успех в Манчестър Юнайтед, но можеше да постигне повече", добави Фърдинанд за бившия си съотборник. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Припомняме, че през сезон 2008/2009 Барселона победи селекцията на сър Алекс Фъргюсън с 2:0 на финала на "Олимпико" в Рим и спечели Шампионската лига. Фърдинанд игра цял мач, а Бербатов се появи като резерва в 66-ата минута. 

Българинът все пак стана двукратен шампион на Висшата лига с "червените дяволи" и голмайстор на първенството през 2011 година.