Ситуацията около бъдещето на Димитър Бербатов започва да става все по-интересна. Към Митко са приковали поглед десетки отбори, след като вече се разбра, че той напуска Фулъм още през януари. Един от тях е Арсенал.
 
БЛИЦ научи от сигурни източници, близки до нападателя, че мениджърът на “артилеристите” Арсен Венгер вече е осъществил контакт както с ръководството на “котиджърс”, така и с Димитър. Нещо повече – французинът е изпратил до Бербатов смс с много кратко съдържание: “Be ready” (б.р. - бъди готов).  
 
Как ще се развият оттук насетне събитията, можем само да гадаем. Факт е, че Венгер търси опитен нападател, за да засили атаката си. Факт е, че и Бербатов няма никакво желание да остане във Фулъм. Факт е, че той предпочита да остане в Англия, вместо да поеме към Турция, Щатите или някоя друга страна. Въпросът е дали настоящите му работодатели ще завишат цената му, когато става дума за интерес от страна на Арсенал. Ето в това се крие разковничето.
 
Казват, че по Коледа стават чудеса, а този смс със сигурност е накарал Бербатов да повярва в чудото... Защото наистина ще бъде чудесно, ако след Тотнъм и Ман Юнайтед Митко облече екипа на още един голям английски клуб. Апропо, “шпорите” също гледат към българина с надеждата да го върнат на “Уайт Харт Лейн”. И по всичко личи, че се очертава доста горещ януари за Бербатов...