Тази вечер Димитър Бербатов ще поведе Фулъм към успех срещу Челси. Срещата е от 22:00 часа на стадиона на “котиджърс”, а срещата ще е трета на българския нападател с актуален европейски клубен шампион. До момента Митко е имал два сблъсъка с актуални шампиони на Европа. Той не пази добри спомени от тях, като все още няма победа или гол в тези мачове. Другата лоша новина за българина е, че в тези срещи тимът, чийто екип носи Бербатов, не е вкарвал дори гол. Ще успее ли най-накрая Бербатов да триумфира над победител в Шампионската лига и да отбележи гол, ще разберем тази вечер. Двубоят Фулъм - Челси ще може да наблюдавате пряко в БЛИЦ от 22:00 часа.

През сезон 2001/2002 актуален европейски клубен шампион е Байерн (Мюнхен), който на финала през на Шампионската лига през 2001 година побеждава Валенсия с 5:4 след дузпи. На 3 февруари 2002-ра Бербатов излиза с екипа на Байер Леверкузен в шампионатен двубой, който завършва с успех на баварците с 2:0. Българският нападател е титуляр и играе до 57-ата минута, като не се запомня с нищо.

През следващата година шампион на Европа е Реал (Мадрид), а Леверкузен няма среща с испанците.

През сезон 2003/2004 Милан носи званието европейски клубен шампион, след като на финала на предната кампания побеждава Ювентус с дузпи. Бербатов отново няма среща с победителя в Шампионската лига.

Идва ред на Порто с Жозе Моуриньо и отново няма среща на Бербатов с първенеца на Европа.

В края на сезон 2005 с Ливърпул прави знаменития обрат срещу Милан, след като губи с 0:3 на полувремето. Леверкузен и Ливърпул не се срещат през сезон 2005/2006, в края, на който Барселона изкачва най-високия европейски футболен връх. Лятото Митко осъществява трансфер в Тотнъм, но първия му сезон в Англия не го среща с Барселона.

Милан си връща на Ливърпул и триумфира в Шампионската лига през сезон 2006/2007 и носи званието шампион на Европа през следващия сезон. Италианците логично няма допир с Тотнъм и Бербатов.

Следващият победител в най-комерсиалния клубен турнир е Манчестър Юнайтед, а българският нападател играе с екипа на “червените дяволи”, след като сър Алекс Фъргюсън го взема в последните часове на трансферния прозорец. В края на сезона Барселона печели шампионската лига, именно след успех с 2:0 над Юнайтед, а Бербатов се появява на терена в 66-ата минута.

През следващия сезон българският нападател и каталунците не се срещат, а в края му Интер печели Шампионската лига. Годината протича без мач на Бербо срещу италианците.

След Интер на европейския клубен връх се изкачва отново Барселона и отново Бербатов няма честта да играе срещу актуалния шампион.

Миналата година Роман Абрамович най-после се усмихна, след като Челси покори Европа. Бербатов вече е играч на Фулъм. На 28 ноември 2012 година “сините” от Лондон срещат “котиджърс”. Двубоят завършва 0:0, а Бербатов е на терена през всичките 90 минути.

Бербатов срещу актуални европейски клубни шампиони:

3 февруари 2002 година: Байерн (Мюнхен) – Байер (Леверкузен) – 2:0 (57 минути, титуляр)
28 ноември 2012 година: Челси – Фулъм 0:0 (90 минути, титуляр)