През края на летния трансферен прозорец на 2008 г. Димитър Бербатов беше едно от най-актуалните имена във Висшата лига. Очакваше се той да напусне Тотнъм, а битката за подписа му беше между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

В своята биография Бербо разкрива, че лично за него друг вариант, освен „червените дяволи“, не е съществувал. Бившият президент на „гражданите“ Гари Кук обаче призна, че ръководството на Сити буквално е щяло да отвлече българина, ако е имало подобна възможност.

"Един от нашите адвокати работеше и за Димитър Бербатов. С него водихме разговор дали имаме шансове да подпишем с българина, защото той летеше от Лондон за Манчестър. Тогава неслучайно Алекс Фъргюсън лично отиде до летището, за да го вземе“, разказа Кук пред „The Athletic“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Сър Алекс просто искаше да държи Бербатов далеч от нас. Ние буквално бяхме готови да го отвлечем, ако имахме такава възможност. Вярвахме, че ако се озовем в една стая с българина, ще го убедим да премине при нас“, допълва бившият бос на „гражданите“.

Гари Кук признава, че Манчестър Сити се насочва към Робиньо от Реал (Мадрид), след като се проваля в опита си да вземе Димитър Бербатов. Трансферът на бразилеца също протича много интересно.

"С Питър Кениън още си припомняме този трансфер. Робиньо мислеше, че отива в Челси. Гласеше са да лети от Мадрид за Лондон и се насочваше към Челси. Получихме подробностите за полета и го качихме на частен самолет, пак към Лондон. Все още не съм сигурен, че той знаеше, че накрая ще се озове в Манчестър. Знаеше, че ще печели много пари, играейки за отбор от Висшата лига, докато в Мадрид не получаваше игрово време. Щеше да бъде много богат човек и това бе мотивацията му", признава Гари Кук.