Севиля иска да се подсили през лятото с голмайстора на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, съобщава таблоидът "Сън". Настоящият договор на Бербо с "червените дяволи" приключва догодина и испанците се надяват, че ще могат да го привлекат срещу 12 млн. паунда. Севиля може да продаде аржентинския халф Диего Пероти, от когото се интересуват Ливърпул и Нюкасъл, и със сумата да увеличи офертата за Митко.

Според британския таблоид испанците вече са се свързали с мениджъра на футболиста на Манчестър Юнайтед Емил Данчев и преговарят. 30-годишният Бербо е голмайстор на Юнайтед през този сезон с общо 22 попадения, 21 от които във Висшата лига. “Сън” припомня трите хеттрика на Митко до момента. Изданието допълва, че в последните няколко мача Бербо остава резерва на Хавиер Ернандес, който е предпочитан от Сър Алекс за партньор на Уейн Рууни.

Шотландският мениджър не включи Бербо в групата за гостуването на Нюкасъл (0:0) във вторник, като тогава заяви, че решението му е продиктувано от контузия на българина./БЛИЦ

untitled143.jpg