Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън заяви, че българинът Димитър Бербатов има контузия и това е била причината той да не бъде включен в групата за гостуването на Нюкасъл (0:0) в отложен мач от Висшата лига.

“Бербатов не се чувстваше добре и това бе причината да не попадне в групата за този мач. Няма никакви конфликти между нас”, отсече сър Алекс на въпрос за липсата на Бербо и дали тя не е свързана с някакви спречквания. Шотландецът обаче не пожела да уточни каква точно е травмата на голмайстора на “червените дяволи” и Висшата лига.

Според британските медии обаче става въпрос за лека травма на 30-годишния Бербатов, който ще се завърне в състава на Юнайтед за следващите срещи във Висшата лига и Шампионската лига.

В същото време Фъргюсън изрази огромното си недоволство от съдийските отсъждания в мача срещу Нюкасъл. 69-годишният специалист открито обяви, че съдията Лий Пробърт е нанесъл голяма обида върху Чичарито и неговия отбор, след като вместо да отсъди дузпа за нарушение на Дани Симпсън срещу мексиканеца в добавеното време, той му показа жълт картон за симулация.

"В тази ситуация имаше чиста дузпа, бях на добра позиция и видях това ясно. Обидно е, че реферът даде жълт картон на Ернандес, вместо да отсъди наказателен удар. Смятах, че този рефер ръководи срещата добре, но това с неотсъждането на дузпата само руши имиджа му. Окей, да приемем, че не е дал дузпа, добре, но да му покаже жълт картон, това е нещо прекалено", бе бесен сър Алекс на пресконференцията след мача.

"Много ми хареса играта на Нюкасъл през първите 20 минути, те се справиха много добре, наистина. Ние от своя страна направихме силно второ полувреме и владеехме доста повече топката от противника. За съжаление обаче не успяхме да преодолеем стража на Нюкасъл и да отбележим гол", каза още шотландецът.

"Мисля, че в момента се намираме на доста добра позиция, въпреки това равенство. Имаме директни двубои срещу Челси и Арсенал, които са много важни за нас. Остават ни обаче само пет срещи до края и нещата изцяло са си в наши ръце", завърши 69-годишният специалист. /БЛИЦ