Английският таблоид “Сън” постави висока оценка на българския нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов за изявите му през второто полувреме на мача за Къмюнити Шийлд вчера. “Червените дяволи” спечелиха трофея след победа над Челси с 3:1, а Бербо вкара третия гол за успеха.
 
“Сън” е оценил представянето на българина със 7 по десетобалната система. По-висока оценка от Бербатов имат само Антонио Валенсия (вкарал първия гол) и Пол Скоулс. Седмица имат и Джони Евънс и Неманя Видич. Всички останали имат по-ниски оценки. Това означава, че Бербо е бил сред петимата най-добри играчи на Юнайтед в мача.
 
Той е и единствената резерва с толкова висок бал. Българинът се появи в игра след почивката на мястото на Майкъл Оуен. “Най-сетне показа истинската си класа с убийствения трети гол” е коментарът на “Сън” за представянето на Бербатов.

“Важното е, че успях да вкарам за Къмюнити Шийлд. Най-хубавото е, че спечелихме трофея. За един футболист е добре, когато отбележи срещу класен отбор, особено срещу Челси, който е шампион. Целият отбор игра на ниво. Важното е тимът да печели, името на голмайстора е без значение”, заяви Бербо след мача./БЛИЦ