В Манчестър Юнайтед са вдъхновени от старта, който направи Димитър Бербатов. Българският нападател действа на висота в първата контрола за новия сезон. При успеха срещу Селтик с 3:1 преди дни в Торонто Митко вкара гол и се отчете с две асистенции. Официалният сайт на "червените дяволи" публикува пет от най-добрите му изпълнения с екипа на Юнайтед до момента. В 2:30 часа тази нощ селекцията на Сър Алекс Фъргюсън гостува на Филаделфия Юниън.

"След летящия старт на турнето в Северна Америка, вижте пет причини защо Бербатов е брилянтен", пише на страницата на клуба.

За да видите брилянтните изпълнения на Бербо и да гласувате за някое от тях, щракнете - ТУК  (изисква регистрация). Малко преди 18 часа близо 500 души са посочили феноменалното му действие срещу Уест Хям, когато Митко преодоля по брилянтен начин играч на "чуковете" край аутлинията и поднесе топката на Кристиано Роналдо, който реализира за крайното 2:0. На второ място с почти 400 гласа е попадението му срещу Съндърланд със задна ножица, което сайтът на Манчестър Юнайтед определя като най-хубавия му гол за сезон 2009/10.

Петте брилянтни изпълнения на Митко до момента с екипа на "червените дяволи":

1.Акробатичното изпълнение срещу Олборг
(на 30.09.2008 година Манчестър Юнайтед побеждава с 3:0 при гостуването в Дания от Шампионската лига, Митко вкарва 2 гола)
"Той вече е вкарал първия си гол, но това акробатично воле срещу Олборг в Шампионската лига бе най-добрият му гол тази вечер. Той не го отпразнува от смущение от по-ранните си пропуски", пише на сайта на Манчестър Юнайтед.



2.Чудото срещу Уигън
(на 22.08.2009 година Манчестър Юнайтед побеждава Уигън с 5:0 в мач от Висшата лига, Митко вкарва за 2:0 и асистира на Рууни за 3:0)
"Хладнокръвие и спокойствие: две качества, които българинът притежава в изобилие. Това беше вторият гол на Юнайтед при разгрома над Уигън с 5:0", се посочва на официалния сайт на клуба.




3.Успокояването на "Рийбок"
(на 17.01.2009 година Манчестър Юнайтед бие като гост Болтън с 1:0 в мач от Висшата лига, Митко вкарва попадението секунди преди последния съдийски сигнал)
"Победният гол в последната минута срещу Болтън показва, че той може да върши работата, когато отборът най-много се нуждае. Той носи успеха с 1:0, който изкачва Юнайтед на върха на класирането през януари 2009 година", пише сайтът на Юнайтед.



4.Време за "чукове"
(на 29.10.2008 година Манчестър Юнайтед побеждава Уест Хям в мач от Висшата лига, като Митко финтира по брилянтен начин играч на домакините край аутлинията и подаде на Роналдо, който вкара за крайното 2:0)
"Дързостта и въображението се преплетоха в едно великолепно изпълнение, за което ще се говори с години. Джеймс Колинс от Уест Хям гледаше със страхопочитание, докато Берба намери Роналдо за попадението", така сайтът на "червените дяволи" описва брилятното действие на Митко край аутлинията.



5.Страничната ножица срещу Съндърланд
(на 03.10.2009 година Манчестър Юнайтед не успява да победи Съндърланд в шампионатен мач на "Олд Трафорд", завършил 2:2. Митко бележи страхотен гол за 1:1 със странична ножица в 51-ата минута)
"Летящата странична ножица бе най-хубавото му попадение за сезон 2009/10 - напомняне за неговата брилянтност. Формата му в Северна Америка намеква за още от това през предстоящия сезон", пише още на сайта на клуба.



ПРЕДСТАВЯНЕТО НА БЕРБО С ЕКИПА НА ЮНАЙТЕД ЗА СЕЗОН 2009/10

ПРЕДСТАВЯНЕТО НА БЕРБО С ЕКИПА НА ЮНАЙТЕД ЗА СЕЗОН 2008/09