Треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари бе щастлив след успеха над Локомотив (Пловдив) с 2:1 на стадиона в парк „Лаута“ в мач от 14-ия кръг в efbet Лига. Специалистът избегна въпроса относно бъдещето на Божидар Пенчев.

„Поздравявам моите футболисти, защото спечелихме срещу лидера на неговия стадион. Отношението на нашите футболисти бе на много добро ниво. Нашият план бе изпълнен перфектно. В предишните мачове не успяхме да стигнем до победата, но сега можем да се поздравим с успеха, защото надграждаме постоянно. Благодарение на това, можем да подарим една победа на нашите фенове. Нашата цел беше да спечелим трите точки тук. Идеята беше да владеем топката и да покажем качествата си, когато я притежаваме и да играем нашата игра. Ако трябва да спечелим, освен тактиката, играчите си оставиха сърцата на терена. Горд съм с тях“, започна Ачиари.

„Имахме много положения за гол в предишните мачове, но не успявахме да сме достатъчно клинични. Липсваше ни добър последен пас в предишните ни срещи. Много съм горд от моите играчи, защото тренират много добре и това се вижда на терена. Нашите фенове ни показаха тяхната подкрепа и сега успяхме да ги поздравим с тази победа. Казах на играчите, че от такава серия с лоши резултати, най-лесно се излиза с победа срещу лидера. Работим много добре всеки ден. Фокусирани сме винаги за следващия ни двубой. Феновете и ръководството на клуба са плътно зад отбора. Ако всички сме заедно, ще направим добър сезон“, добави наставникът на Берое.

На въпрос дали Божидар Пенчев още е част от Берое, Ачиари заяви: „Това е нещо, което трябва да бъде разкрито от клуба. Ние работим с всички футболисти и много сме доволни от нашите играчи. За да спечелим срещу лидера, футболистите показаха вяра в този проект“.