Треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари заяви след загубата от Локомотив София с 0:1 в столицата, че отборът е пропуснал голям шанс в битката да си гарантира оцеляване в еfbet Лига.

„Изиграхме много равностоен мач. И на двата отбора липсваше последния пас в последната третина от играта. Ние знаехме и бяхме отиграли подобна атака, при която допуснахме гол и това е най-тъжното. При атаката, в която допуснахме гола не стояхме по най-добрия начин. Този гол реши мача“, сподели Ачиари след мача.

„Знаехме, че ще бъде мач с малко голови ситуации. Имахме малко ситуации за гол и накрая загубихме. Нашата цел е да излизаме от първата минута с идеята да спечелим мача. През първото полувреме не стояхме толкова добре в атака. Ние гледахме горе-долу да стоим добре в мача, но в защита нямаше това спокойствие. Аз съм много разочарован от гола, който получихме, защото бяхме говорили в съблекалнята и този гол беше ключов за този мач“, продължи наставникът.

„През второто полувреме съперникът се прибра назад и нямахме толкова пространства за нашите атаки. Днес пропуснахме много голям шанс. Ние искаме да си гарантираме мястото в елита. Сега сме в добра позиция. Всичко зависи от нас. От нас зависи в коя група ще попаднем. Няма значение от съперниците в предстоящите мачове, всичко зависи от нашето представяне. Себастиан Вия е играч с много големи качества. Нормално е много ситуации в атака да минават през него. Той може както да вкарва голове, така и да прави асистенции“, завърши Хосе Луис Ачиари.