Треньорът на Берое Александър Димитров записа победен дебют в Първа лига - 2:1 при гостуването на Славия на "Васил Левски". Специалистът похвали футболистите си след успеха и каза, че очаква интересно градско дерби срещу Верея и приятеля си Александър Томаш.

"Мачът ми хареса като динамика и контрол над топката, контрол над ситуацията, въпреки агресията в началните минути, играчите намериха сили и обърнахме резултата“, коментира Димитров.

„Благодаря на нашата публика, която ни накара да се чувстваме като домакин в София. Поздравявам Славия, които бяха достоен съперник“, продължи треньорът на Берое.

„Стараем се да развиваме играта си. Не мога да кажа, че отборът е готов. Пак ще се върна на началните си думи, че трябва време за развитие и да подобряваме още играта си. Стараем се всеки един елемент от играта да отработваме. Съжалявам, че не успяхме да направим това срещу ХИК“, каза още Димитров.

„Имаме си слабости, виждаме си ги и трябва да работим, да сме здраво стъпили на земята. От една победа не трябва да хвърчим или от една загуба да падаме духом. Мачът можеше и да не завърши по този начин, съдбата беше на наша страна. Не можахме да затворим мача с още един гол въпреки че го търсехме“, продължи треньорът на Берое.

„Верея за кратко време изгради един много сериозен отбор. Ще е интересен сблъсъкът между мен и Томаш. Сблъсъкът ще е на терена, а приятелството си остава. Благодарение на треньорските курсове, които ни организират, имаме възможност да наблюдаваме работата на чужди треньори и тяхното поведение", добави Сашо Димитров.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига