Избягалият от Берое Спас Делев ще си има проблеми. Това стана ясно, след като клубът от Стара Загора обяви, че ще преследва правата си и няма да го остави току-така да играе в полския Погон. Преди дни Делев прекрати едностранно договора си с Берое, който е до следващото лято. Снощи бившият нападател на ЦСКА беше представен като ново попъление на  полския Погон (Шчечин), парафирайки за 3 години.

"Във връзка с появилите се публикации ръководството на ПФК Берое съобщава на всички привърженици на клуба и заинтересовани страни, че Спас Делев напусна Берое по своя инициатива и нарушавайки един от основните нормативни футболни принципи, а именно този за договорната стабилност, който е установен в нормативните актове, както на БФС, така и на ФИФА. Считаме, че това е некоректно отношение към Берое и съответно клубът ще защити своите права пред компетентните институции", обявиха от Стара Загора.

БЛИЦ СПОРТ научи, че от Берое настояват да получат солидна неустойка от Погон за Делев по примера с Жуниор Мапуку, който избяга в Уади Дегла, след което египтяните платиха на старозагорци.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2016