Берое и Янтра (Габрово) не си отбелязаха гол в контролна среща в Стара Загора. Това бе последна проверка за тима на Николай Киров преди подновяването на шампионата. На 12 февруари (неделя) Берое домакинства на лидера ЦСКА.

Първата опасност в контролата беше в 16-ата минута пред вратата на домакините. Петър Казаков стреля от пряк свободен удар, но Иван Караджов успя да се намеси и да спаси. След това отбитата топка попадна в Георги Недков, който стреля, но стражът отново се намеси и изби в корнер.

В 36-ата минута се получи голямо разбъркване в наказателното поле на Янтра, но Добромир Бонев се намеси и изчисти топката. Три минути по-късно Божидар Пенчев отне топката и подаде на Вини Трибуле, който стреля от границата на наказателното поле на Янтра, но изключително неточно в аут.

Гостите от Габрово имаха добра възможност за гол в 41-ата минута, когато Тодор Чаворски финтира няколко играчи на съперника в наказателното поле на Берое, но вместо да стреля подаде към Тони Иванов, а той отправи слаб удар и право в ръцете на Караджов.

Пред Тони Иванов се откри нова добра възможност в 43-ата минута, но ударът му бе много неточен в аут.

През второто полувреме Берое доминираше, но трудно стигна до добри възможности пред вратата на Янтра. В 63-ата минута Уерди Мара центрира в наказателното поле на гостите, където Бубакар Траоре стреля, но ударът му бе блокиран. След това топката попадна в Георги Динков, но и той стреля неточно, а след това същото се случи и с шута на Трибуле. В 71-ата Бубакар Траоре пробва удар от дистанция, но встрани от вратата на Янтра и срещата завърши 0:0.

Треньорът на Берое Николай Киров остана недоволен от играта на възпитаниците си.

“Нищо общо с контролите, които играхме до този момент в Турция. Имахме сериозен разговор на полувремето още. Не съм доволен по никакъв начин. Не съм доволен от отношението. Нищо общо с контролите, които играхме в Турция. Днес не видяхме нищо. Не видяхме нищо от това, което тренирахме. Трябва да има промяна на отношението. Разговорът с футболистите ще е кратък. Започваме да се подготвяме за следващия двубой“, коментира Киров. 

„Очакваме още трима футболисти. Групата ни е къса. Единият мисля, че днес е кацнал. Другите двама се уточняват нещата с френския отбор и начинът на преотстъпване“, добави специалистът. 

„Имаме двама човека, които документално са в процедура на изваждане на работни визи и най-вероятно няма да са готови за първия двубой. Има футболисти, които по обективни причини няма да могат да вземат участие срещу ЦСКА. Целта на отбора остава място в първите десет. Затова ще се борим", добави Киров. 

Съставът на Берое: Иван Караджов (46′ – Иван Гошев) – Педро Енрике, Макс Челич (62′ – Бубакар Траоре), Георги Динков – Спас Георгиев (73′ – Атанас Йорданов), Симеон Мечев (62′ – Йоан Бауренски), Божидар Пенчев (62′ – Уерди Мара), Серкан Юсеин (73′ – Дамян Йорданов), Сана Гомес (46′ – Данислав Станчев) – Вини Трибуле (73′ – Васил Василев), Калоян Кръстев (46′ – Тонислав Йорданов) Старши треньор: Николай Киров