Ферарио Спасов днес за четвърти път ще се изправи срещу Лудогорец в мач от първенството. До момента треньорът на Берое все още не е побеждавал шампионите - има две загуби и едно равенство. Първият път, когато Феро среща разградчани, е през есента на сезон 2012/13, когато е начело на Ботев (Пловдив). На 28 ноември 2012 г. в двубой от 14-ия кръг "канарчетата" приемат съперника на стадион „Христо Ботев", припомня "Тема спорт". През първата част те имат инициативата, но гол не пада - почивката идва при резултат 0:0. През второто полувреме домакините отново натискат, но попадение влиза в тяхната врата.

В 69-ата минута след пробив на Мирослав Иванов централният защитник Бобан Грънчаров пронизва собствената си мрежа. След това идва ред на главния съдия Таско Тасков, който с тенденциозните си отсъждания изважда извън кожата феновете на Ботев, които пробват да нахлуят на терена и да го линчуват. Той първо не отсъжда дузпа за домакините за очевидна игра с ръка в пеналта на Лудогорец. В 88-ата минута Иван Цветков вкарва с глава, но съдията не зачита попадението на Ботев - подведен е от помощника си, че има засада. Тогава зрителите озверя-ват и полицията едва успява да ги удържи. Към терена летят бутилки, а в заключителните минути играчите се ритат като магарета. Таско Тасков е изведен от игрището от десет полицаи с щитове. След срещата гневни ултраси изпочупват колата на БНТ. Тълпата обгражда и съблекалните. Налага се Тасков да се барикадира в тях. Едва час и половина след мача той е изведен от стадиона, пазен от 20 униформени. Този двубой се оказва последен за Спасов начело на Ботев - заменен е със Станимир Стоилов.

През сезон 2015/16 Феро е начело на Монтана. Тимът му, който тогава е новак в елита, започва много силно кампанията. В 4-ия кръг на „Огоста" гостува Лудогорец. В началните минути домакините правят каквото си поискат на терена - Атанас Илиев открива още в 6-ата, а домакините пропускат да вкарат още няколко гола. Още в началото на второто полувреме Лудогорец изравнява от дузпа, реализирана от Козмин Моци. Малко след това Сисиньо от гостите е изгонен, но Монтана не успява да стигне до трите точки.

По-късно през сезона отборът на Спасов губи с 0:2 гостуването в Разград, като головете за "орлите" са дело на Джонатан Кафу и Клаудиу Кешеру.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига