Берое и Лудогорец се изправят един срещу друг в първата от двете си срещи, които ще изиграят помежду си в рамките на няколко дни. Двубоят днес от 17:30 часа в Стара Загора е отложен от първия кръг на първенството. Двубоят не се проведе по програма заради участието на "орлите" в Шампионска лига. Срещата беше пренасрочена за днес, а в събота от 17:30 часа Берое гостува в Разград за мач от 14-ия кръг.

Отборът от Стара Загора няма загуба под ръководството на новия си треньор Ферарио Спасов - победа и равенство. И при успех ще успее да се изкачи в Топ 6. Задачата му обаче няма да е никак лека. Защото Беоре се изправя срещу Лудогорец, който е амбициран още днес да стане едноличен лидер. Дори и при равенство, тимът на Георги Дерменджиев ще поведе на Левски. В момента разградчани и "сините" имат по 31 точки, докато Берое е седми със 17.

Лудогорец е отборът, който се намира в най-добра форма в елита. Шампионите спечелиха последните си 8 мача в Първа лига. За последно възпитаниците на Георги Дерменджиев не стигнаха до трите точки на 28 август - при 2:2 с Локомотив (Пловдив) на "Лаута".

За двубоя днес домакините са без контузените Георги Божилов и Маркес, както а Александър Василев е наказан. На върха на атаката ще започне Жуниор Мапуку, а най-вероятно триото зад него ще бъде съставено от новоизпечения национал Радослав Кирилов, Александър Колев и Неманя Милисавлевич.

На Лудогорец следващата сряда предстои изключително важното домакинство на Базел в Шампионската лига. Това ще накара Георги Дерменджиев да даде почивка на някои от основните си футболисти. Очакванията са капитанът Светослав Дяков да не играе днес. Вместо него в центъра на терена ще започне Абел Анисе. Сисиньо пък най-вероятно ще бъде предпочетен пред ветерана Йордан Минев в защита.

Мачът днес ще предложи емоции за зрителите, тъй като е важен и за двата отбора. Домакините обаче са наказани заради изцепките на част от феновете в гостуването на Локомотив (Пловдив) (1:1). Дисциплинарната комисия разпореди половината централна трибуна на стадион "Берое" да остане затворена. Съдия на мача ще бъде Георги Кабаков.

Резултат с изображение за берое
БЕРОЕ: Благой Макенджиев, Атанас Зехиров, Венцислав Василев, Иво Иванов, Веселин Пенев, Карлос Охене, Кохей Като, Радослав Кирилов, Александър Колев, Неманя Милисавлевич, Жуниор Мапуку
Контузени: Емил Гъргоров, Георги Божилов, Маркес
Наказан: Александър Василев
Треньор: Ферарио Спасов

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Натанаел, Игор Пластун, Хосе Луис Паломино, Сисиньо, Абел Анисе, Лукас Саша, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон, Джонатан Кафу
Контузен: Витиня
Наказани: няма
Треньор: Георги Дерменджиев
 

БАЛАНС: 14 мача, 2 победи за Берое, 4 равенства, 8 победи за Лудогорец, г.р. 25:8 за Лудогорец

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига