Преди дни полицията в Белгия започна разследване срещу футболния агент Патрик де Костер. Сигналът бе подаден от звездата на Манчестър Сити Кевин Де Бройне, който е бивш агент на импресариото.

Оказа се, че това не е единственият футболист, който е лъган от Де Костер. Сред измамените е и халфът на Берое Ибрахима Конте. Той разказа за премеждията си с агента в интервю за „Walfoot“.

„Кариерата ми вървеше добре в Белгия. Направих трансфер в Зюлте Варегем, когато в живота ми влезе Патрик Де Костер. Той стана мой агент и ме трансферира в Андерлехт. Заплатата ми дори не беше увеличена. Печелех толкова, колкото в Зюлте Варегем. Получих бонус от 15 хиляди евро за подписа с Андерлехт, докато агентът ми си пълнеше джобовете с комисионните от трансфера ми в размер на 1 600 000 евро. Затворих си очите, защото бях в най-големия клуб в Белгия и исках да демонстрирам своите качества“, започна Конте.

„Две години по-късно Реймс ме искаше под наем, а имах и оферти от други клубове, но Де Костер категорично отказа. Той ме настани при приятеля си Люк Девроа в Остенде. Трансферът бе за малко над милион евро, за да си поделят комисионните отново. Освен това треньора по това време Ив Вандерхаег не ме искаше...Прекарах три години, като изиграх 23 мача и спечелих по-малко, отколкото в Андерлехт. И тогава все още му вярвах. Той ме манипулираше, казвайки, че съм като втория му син след Де Бройне и съм част от семейството му. Когато други агенти дойдоха и ми предлагаха да подпиша с тях, той ми разказваше за Катар и даваше красиви обещания. Но Патрик Де Костер прецака кариерата ми“, продължава футболистът на Берое.

„На 29 години никога не съм си мислил, че ще играя в България с цялото ми уважение към тази красива страна. В един момент нямах никакъв контакт с Де Костер. Той не ми отговаряше на обажданията. Затова реших да прережа мостовете си с него. След първия ми добър сезон в Берое, той веднага се опита отново да се свърже с мен. Блокирах го веднага! Той просто се интересува от парите и предаде доверието ми. Не съм изненадан от това, което се случи с него", завърши Канте.