Треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо не остана никак доволен от загубата с 3:4 от ЦСКА 1948 за Купата на България. Наставникът обяви, че в тима на старозагорци липсва класа при някои от играчите, намеквайки за сериозна чистка през зимата.

"Причината за загубата? Основното в нашите грешки. Безобразно и обидно поведение в защита. Елементарно надиграване в защита, в които получихме голове. Много. елементарни наши грешки. Не мога да си го обясня. Имаше и нюанси в съдийството, тъй като според мен имаше чиста дузпа за нас срещу Тоуба.  Все пак ние сме виновни, смешно при 4 гола допуснати гола на наш терен срещу отбор от Втора лига да се оправдаваме със съдията. Колкото и да са изцедени играчите ми, няма извинение. Ясно е, че играят едни и същи, но няма извинение. Аз искам да се извиня от мое име на феновете и ръководството за това поражение", каза Херо.

"Запознавам се в движение с играчите. През зимата ще реагирам. Няма никаква подценяване. Става въпрос на ниво и класа за съжаление на отделни играчи, които нямат необходимите за Берое. Мартин Камбуров беше изморен. Той е на 40 години и е трудно да възстанови за два дни. Лично той ме помоли да не почне, но е на разположение да влезе, ако се наложи, както и стана. Чужденците, които са тук, са перманентно контузени. Нямам представа какво им е. Наложи се Виктор Генев да влиза нападател в края на мача. Той е централен защитник, а го пуснахме да играе център нападател.

Не е само в днешния мач, аз исках да се запозная с играчите, когато работиш с тях можеш да ги опознаеш от всякакъв характер. Има играчи, които не отговарят на класата на Берое. Ще търсим варианти на различни постове. Берое не трябва да играе, така както го прави сега, а по коренно различен начин. Играчите нямат право да нямат мотивация. Как да подценяват мачовете за първенство, след като отпаднаха от Купата? Аз ще бъда още по-взискателен към тези хора в оставащите срещи", допълни Димитров.
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020