ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Новият треньор на Берое Хосе Луис Ачиари даде първото си интервю пред клубния сайт.

Специалистът е на 44 години, роден е в Сан Мигел, Аржентина. В кариерата си като футболист е играл като полузащитник в аржентински и в испанските Мурсия, Кордоба, Елче и Жирона. Известен е с прякора Лудия. Ачиари е сред големите любимци на феновете на Мурсия, като дори има статуя пред стадиона. 

Започва своята треньорска професия като помощник на настоящия старши треньор на Виляреал – Пачета. В опита си като старши треньор новият наставник на Берое е бил начело на Гуадалахара, Мурсия, Елче и Депортива Лорка.

Берое Хуниорс или Берое Далавериос

– Г-н Ачиари, добре дошъл в клуба. Вече ръководихте две тренировки с играчите. Какви са първите ви впечатления?
- Много съм щастлив да съм тук. В този град и с тези хора. Много благодаря на ръководството и играчите за посрещането. Щастлив съм да тренирам с тези играчи и да се запозная с тях. Ние не може да мислим вече, а да работим здраво, защото имаме три мача за осем дни. Трябва да дадем най-доброто от себе си в тях.

- Разполага ли Берое с добър състав?
- Гледах много мачове на тима и видях, че имаме добър състав. Тези играчи могат да надградят. Да подобрим отбора. Сега започваме да работим и искаме всеки ден да подобряваме отбора – тактически, технически… във всеки един аспект от играта.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

- Казахте, че сте гледали Берое. Запознат ли сте и със съперниците и какво е мнението ви за българския шампионат?
- Във всяка държава има много добри отбори. Аз преди 20 години пристигнах в Испания и бях играч. Когато завърших своята кариера веднага станах треньор и вече осем години тренирам отбори. Навсякъде има добри отбори и за да успееш трябва да дадеш най-доброто от себе си. Тук също има такива. Някои се представят много добре. Трябва да покажем, че ние също сме добър отбор. Трябва да бъдем печеливши и да покажем какво можем в играта с топка и без топка. Имаме потенциал и трябва да го покажем. Играчите трябва да покажат своите качества и в двете фази на играта. Аз вече съм в отбора и се старая всичко да е под контрол. Гледали сме мачове на Ботев (Враца) и вече подготвяме този мач. Искаме да се представим добре срещу един добър отбор.

- Какви са вашите виждания за футбола? 
- Нашите играчи трябва да се раздават във всеки един момент. Трябва да пресираме високо и всички да си помагат. Трябва да контролираме мача и да печелим. Да сме аграсивни и офанзивни. Да знаем къде да се позиционираме във всеки един момент.

- На какво ще държите най-много и какви ще са вашите изисквания към играчите?
- Всеки ден го говорим. Трябва да подобряваме манталитета и работата на терен във всеки един момент, за да бъдем добър отбор. Ще изисквам от играчите да знаят как да се противопоставят срещу всеки съперник. Ние играем в първа дивизия. Ние сме клуб с традиции и трябва да имаме този манталитет.

- Какви са вашите амбиции в Берое?
- Моята философия е работа всеки ден. Искам да се подобряваме и да се представяме добре. Аз оставих моето семейство в Испания и съм тук, за да покажем добри резултати. Щастлив съм, че ще работя за Берое. Всички заедно – играчи, треньори, ръководители, служители и фенове – трябва да направим така, че Берое да бъде печеливш тим.

- Ще търсите ли бързи резултати или ще търсите постепенно класиране по-напред, с оглед на представянето до момента и фактът, че реално това е един цял нов отбор? Какви са вашите виждания?
- Всеки обича да печели. Всички отбори търсят това. Искат да печелят. В един мач обаче трябва да направиш много неща, за да бъде спечелен. С този стил, който има всеки отбор е основа да се печелят точки. Първо трябва да започнем с позиционирането на терена и от там нашите играчи да покажат своите качества. Когато играе моят отбор, искам да виждам идеите, които съм дал и те да бъдат показани на терена.

- Предстои мач с Ботев (Враца), които също са с нов треньор. Какъв мач очаквате?
- Сега сме 9 кръг и до този момент много тимове имат точки, почти колкото нас. Трябва да се подготвим и свършим много добра работа. Това е шампионат, в който всеки може да бие всеки. Затова е много важно да знаем как играем и какви са слабите места на противниците.

- Благодарим за този разговор. Какво бихте казали на феновете в този момент?
- Много благодаря и съм щастлив да бъда тук. Искам нашите фенове да се наслждават на играта, която показваме на терена.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!