Треньорът на Берое Николай Киров говори пред клубната телевизия след загубата с 0:2 от Рубин (Казан, Русия) на лагера в турския курорт Белек. Белия се спря на трудностите при селектирането на играчите, слабостите в отбора, които не могат да бъдат отстранени и липсата на време, за да се тренират елементи в защита и в изглаждането на атаките.

"Сериозна контрола срещу много сериозен състав. Получи се динамичен мач, агресивен. Какъвто и мач търсехме. Днес излязохме с почти нова линия на защитата и очаквах, че ще има такива проблеми, особено през първата част. Нормално, няма сработка все още в тройката в защитата. Имахме проблеми и при изнасянето на топката, както и при подсигуряването в тази тройка", започна Киров.

„Неприятно е, че отново се наложи хора да играят по 90 минути. Дано да няма повече травми. Защото след първата контрола Серкан Юсеин получи мускулен проблем и пропусна днешния мач. Очаквано, когато не си готов да  играеш 90 минути, но се налага. Надявам се след днешния двубой да няма такива проблеми. Дано при Педро нещата не са сериозни, защото пропусна доста тренировки поради болест. Сега ако се наложи и заради травма да излезе от строя, доста трудно ще го вкараме в оптимално състояние“, каза треньорът на Берое.

По отношение на селекцията, Киров обясни: „Някои от чаканите футболисти не спазват договорките с нас. Дай Боже тези състезатели и техните мениджъри, които са поели ангажименти към Берое, да си ги изпълнят, защото първенството наближава и ни липсват хора. Днес имахме разговор, трябва да се изчисти този проблем. Ако трябва, да се насочим към други състезатели, защото ни липсва нужната конкуренция“.

„Имаме един футболист, с който сме подписали договор, но има пък визови проблеми и заради това не може да се присъедини към нас. Той трябва да си ги разреши. Всичко от страна на клуба е абсолютно изрядно. Разговорите за преотстъпването на двама френски състезатели утихнаха, нямаме отговор. Трябва да дойдат нови хора, които да играят контроли с нас. Защото се видя днес – влязоха трима нови човека и не се вижда сработка“, добави Киров.

 Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023