Треньорът на Берое Николай Киров бе разочарован след загубата с 1:3 от Хебър в Пазарджик, която отреди на тима от Стара Загора да играе бараж срещу петия от Втора лига Спортист (Своге) за запазване на мястото си в елита.

„Не е само днес. Вече трети двубой след редовното време губим точки. Тежко е след такива моменти, но трябва да излезем от трудната ситуация. Неприятни бяха тези сцени в края, защото така губим още двама човека. Възстановяваме се утре и се готвим за баража“, заяви Киров минути след края на мача в Пазарджик.

Той разкри защо тимът му не е започнал мача с типичен централен нападател: „Да, и двамата, и Калоян, и Тонислав имат здравословни проблеми. Наложи се да влязат, стигнахме до попадения, но отново допускаме елементарен гол. Такива попадения не трябва да допускаме. Съдбата ни бе подготвила само лоши неща дотук, Дай Боже в следващия двубой нещата да се променят“.

„Не е добре, когато не си в пълен състав. Няма смисъл да нападам някой индивидуално, че е допуснал грешка. Трябва да забравим тези последни два двубоя и да се готвим за следващия двубой, който е срещу непознат съперник. Освен това не се знае къде ще е баражът заради наказанието“, недоволен е специалистът от факта, че тимът му няма да може да разчита на някои от своите играчи за баража със Спортист (Своге).

„Длъжни бяхме днес да си свършим работата, но Съдбата ни го предлага. Имаме 4-5 дни и трябва да се подготвим по най-добрия начин“, каза той за предстоящия труден тест след няколко дни.

„Задачата е трудна, но трябва да се справим. Във футбола няма лесни двубои, лесни противници и лесни задачи. Ние трябва да се подготвим и да се справим в събота“, коментира цялостно Киров.

„Не, по никакъв начин не искам да коментирам“, заяви той по повод думите на Димитър Димитров-Херо и Красимир Балъков след мача между Спартак и Септември от миналия кръг, когато те говориха за липсата на феърплей в родния футболен елит.