Берое се наложи с 1:0 над Верея в дебютното издание на дербито на Стара Загора на ниво Първа лига. Преди това тимът, воден от младия треньор Александър Димитров, се наложи с 2:1 при гостуването на Славия на "Васил Левски". Така Берое записа историческо постижение. За първи път тимът стартира с две победи участието си в елитната ни дивизия.

Изглежда малко парадоксално, че допреди дни това не се беше случвало нито веднъж при условие, че заралии са един от големите клубове в страната и зад гърба си има вече 49 сезона в "А" група.

Дори когато печели титлата преди 30 години, отборът не започва толкова убедително и прави грешен ход във втория кръг. Тогава Берое се препъва в Плевен срещу местния Спартак - 2:2. Гостите изостават с 0:2, но с два гола на Йордан Митев стигат до ремито. Именно в шампионския сезон тимът бе най-близо до това да събере пълен актив след първите два кръга. В гостуването в Плевен Стойко Стойков пропуска да донесе пълния обрат с 3:2, след като от дузпа праща топката в гредата в 85-ата минута.

Пред сегашния Берое дори се открива шанс за още по-значим успех - старт с три поредни победи. В неделя от 19:00 часа подмладеният състав, на който Сашо Димитров залага, гостува на аутсайдера Нефтохимик в Бургас.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига