ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Станимир Стоилов може отново да води “Левски” от началото на следващия сезон, научи БЛИЦ. Едно от условията, които Наско Сираков е поставил за завръщането си като изпълнителен директор на “Герена”, е било именно повторното назначение на Мъри за треньор.

Двамата бяха в основата на уникалния европоход на “Левски”, когато в сезон 2005/2006 “сините” стигнаха до 1/4-финалите в Лига Европа, а есента на 2006 година  пробиха в груповата фаза на Шампионската лига – нещо непостигнато до момента от друг роден клуб.

Сираков е настоял пред Батков Мъри да замени Николай Митов, като условието е двамата да получат пълната спортно-техническа власт. Това означава, че те ще отговарят за трансферите, подготовката и резултатите.

Оказва се, че привличането на Стоилов далеч не е толкова невъзможно, въпреки че той има договор с “Ботев” (Пд). В контракта му обаче има освобождаваща клауза. Ако даден отбор иска Стоилов, трябва да заплати 100 000 лева на “Ботев” и клубът няма да може да го спре. Сираков настоява да бъде активирана тази клауза и така Мъри ще може да се завърне в “Левски” още през лятото.

Самият Тодор Батков пък отговаряше лаконично на въпросите за завръщането на Сираков, като единствено потвърди, че са имали разговор. Според него пълна яснота около бъдещето на “Левски” ще има около 10 юни.