Близо 100 полицаи ще пазят дербито в Югоизточната "В" група между Асеновец и Ботев (Пд) в неделя. На лютия сблъсък на стадион "Шипка" в Асеновград се очакват около 5-6 хиляди души, като поне половината ще са фенове на жълто-черните.

50 униформени идват от Пловдив за мача, като те ще са ангажирани с опазването на реда на самия стадион. В Асеновград, както и по пътя между двата града ще има разположени патрули, които също ще следят за сигурността. Асеновец има една от най-лютите публики в България с девиз "На стадиона съдим ние!".

В навечерието на дербито част от феновете на Ботев поканиха звездата на отбора Атанас Курдов и бъдещия президент на клуба Марин Бакалов, за да изяснят положението на голмайстора. Някои запалянковци не бяха доволни от отношението на Курдов, когато за кратко през зимата премина в Лудогорец.

В крайна сметка двете страни изгладиха взаимоотношенията си. Феновете отново се надяват Курдов да повтори фурора от есената, когато наниза 30 гола за Ботев. Заради лошото време в Пловдив жълто-черните вече втори ден се готвят в зала "Хермес". /БЛИЦ