120 полицаи ще охраняват мача Литекс – “Левски”, съобщи началникът на сектор охранителна полиция към ОДП - Ловеч Светослав Славчев. По думите му половината от тях ще са от съседни областни дирекции и София. Ще бъдат предприети значителни мерки за сигурност при пропускането на феновете на “Левски”.

"Дано да нямаме проблеми като на последния мач между двата отбора в Ловеч, когато привържениците на “Левски” се опитаха да бойкотират полицейската проверка с демонстративно невлизане на стадиона, като не искаха да си купят билети. Сега сме организирали комплекс от мерки, които смятаме, че ще дадат допълнителен резултат, като предварително феновете ще бъдат проверявани и едва тогава допускани за закупуване на билети", заяви Славчев пред БТА.

Районът около стадиона, където ще са "сините" фенове ще бъде отцепен. Осигурени са специални паркинги за гостуващата агитка. От полицията очакват около 1000 привърженици на “Левски” да подкрепят отбора в Ловеч, въпреки, че до този момент има информация само за два автобуса с организирани фенове на сините.

"Лошото е, че нямаме средства, които да засичат пиротехническите изделия и разчитаме само на личния обиск и претърсването на запалянковците. В един такъв момент под напрежение и натиск не могат всички фенове да бъдат щателно обискирани. И нашата мечта е да не допускаме нито един фойерверк или пиратки на стадиона", признава Славчев.

Двубоят от четвъртфиналите за Купата на страната е утре от 18.00 часа на стадиона в Ловеч. В първата среща “Левски” победи с 1:0 след скандално отменен гол за Литекс в последните секунди на мача, а съдиите получиха тежки наказания за гафа си.