По всяка вероятност Вихрен (Сандански) ще се откаже от лиценза на Малеш и ще продължи да се състезава в областната група. Треньорът на тима от Микрево Пламен Мицански преди дни сподели, че футболистите му играят близо 2 години без пари. Наставникът на Малеш препоръча да се даде лиценза на клуб с необходимите финансови ресурси, визирайки Вихрен.

В разговор с кмета на Сандански Андон Тотев стана ясно, че взимането на лиценза не се решава от него, а от Общински съвет. Градоначалникът на курортния град пожела да изясни, че от Малеш не дават лиценза на Вихрен, а го продават. Тотев разкри, че задълженията на Малеш към момента към различните институции и футболисти възлизат на 250 000 лева.

И за да вземе Вихрен техния лиценз, тези задължения трябва да бъдат изчистени. Предложението за взимането на лиценза на Малеш и изчистването на натрупаните задължения на клуба трябва да се внесе в различните комисии и да се гласува на сесия на Общински съвет - Сандански през декември, пише е-79. Това, което притеснява ръководството на Вихрен, е малкият точков актив на съседите от Микреово. Тимът на Малеш заема последното място във втория ешелон с едва 5 точки.

Притеснението се изразява в това, че ако Вихрен не успее да се задържат в Западната "Б" група с лиценза на Малеш излиза, че парите са хвърлени на вятъра. По същия начин стоят нещата и с евентуалното взимане на лиценза на третодивизионния Перун (Кресна), разкри още Андон Тотев.

Последно той прогнозира, че много отбори няма да успеят да завършат сезона и от следващата година БФС ще обедини двете "Б" групи в една. Нещо, което се говори отдавна.