Министерството на спорта ще отпусне около 970 000 лева за ремонт на стадион “Локомотив” в квартал “Надежда”. Сумата вече е гласува, предстои да се уточни как ще бъде разпределена. През следващата седмица ще се проведе среща между областия управител Данаил Кирилов, собственика на футболния клуб Николай Гигов и новия председател на спортните клубове Даме Стойков.

След сбирката ще започне развитие и по въпроса за ремонта на стадиона. Както БЛИЦ вече писа, 320 000 лева ще отидат за ремонт на стоманените носещи въжета, които срепят козирката. Около 60 процента от тях са рискови за публиката и играчите.

“Преживяното миналата година не го пожелавам на никой, но това време вече е отминало. Вече гледам на миналото само като справка. С помощта на премиера Бойко Борисов процедурата около стадион "Локомотив" е задействана и в близките дни ще бъде подписан договор, който ще позволи да се започнат ремонти. Най-големи проблеми ни създават носещите въжета. Тяхната подмяна ще струва 320 000 лева. Надявам се още в началото на новото първенство да играем домакинските си мачове в “Надежда”, заяви Гигов пред БЛИЦ. Частичен ремонт вече започна. Поставена е предпазна ограда около сектор “А”, започна освежаване на съблекалните и официалната ложа. Извършва се подмяна и на седалки.